EKS | Mutfak Akademisi

EKS | Mutfak Akademisi


Harikalar Mutfağı 'da Yazar,

 

 

  • Tayland Tavuklu Hindistan Cevizi Çorbası Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
     1  65,  373 kcal
  • Macar Sarması Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
     2  60,  508 kcal
  • Civciv Ailesi Salatası Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
     1  40,  139 kcal
  • Kuşkonmazlı Sığır Eti Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
     1  90,  367 kcal
  • Sebzeli Pirinç Tarifi (Bibimbap)
    EKS | Mutfak Akademisi
     1  60,  508 kcal
  • Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
     1  60,  184 kcal
  • Zeytinli Patates Terin Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
     1  60,  252 kcal
  • Kuzu Etli Pilav Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
       75,  492 kcal
  • Yeşil Elmalı ve Körili Karnabahar Salatası Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
       35,  363 kcal
  • Hünkar Beğendi Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
       90,  317 kcal
  • Mantarlı Tas Kebabı Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
       60,  294 kcal
  • Patates Püreli Köfte Tarifi
    EKS | Mutfak Akademisi
       40,  500 kcal

Yorumlar


Hakkında

Eyüp Kemal Sevinç
1976, İstanbul doğumlu olan Eyüp Kemal Sevinç, dedesi ve babası gibi aşçı olmaya 15 yaşındayken karar verdi. Londra’da düzenlenen Dünya aşçılar yarışmasında hamur işi dalında Altın madalya kazanarak bir ilki gerçekleştirip uluslararası yemek yarışmalarında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran isim oldu. Aynı yarışmada yılın en iyi genç aşçısı seçilerek, Türkiye’ye bir kupa kazandırıp yine bir ilki gerçekleştirdi. ABD Chicago’da Klasik Amerikan Mutfağı kategorisinde bronz madalya, Rusya Moskova’da, çeşitli kategorilerde (Modern Yemek, Ulusal Yemek); altın, gümüş, bronz madalya, Malta’da çeşitli kategorilerde (Master Chef, Usta Şefler Ekip, En İyi Avrupalı Şef) altın, gümüş, bronz madalya, İngiltere Londra’da çeşitli kategorilerde( Master Chef, Türk Aşçı Milli Takımı, Başlangıç, Makarna) altın, gümüş, bronz madalya almıştır. Birçok kategoride 100’ü aşkın ödülü bulunmaktadır. Lezzet dünyasındaki tariflerini yayımladığı “Sonsuz Menü”, “ Benzersiz Lezzetler”, “Sonsuz Türk Mutfağı”, “Eyüp Kemal Sevinç’in Mutfağından Lezzet Tarifleri” ve “Gurme” adlı kitapları en çok satan yemek kitapları arasında yer almaktadır.Bulduğu yeni pişirme teknikleri ve lezzetlerle; Türk Mutfağı’nın gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra Dünya Mutfakları’ndaki lezzetlerin Türk Mutfağı’na uyarlanmasını, Osmanlı Mutfağı’nda unutulan lezzetlerin yeniden gün ışığına çıkmasını sağlıyor. Modern ve yaratıcı Türk Mutfağı’nın öncülerinden olarak çalışmalarına devam etmektedir. Eyüp Kemal Sevinç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tariflerin çeşitleri

 

Bağlantılar