Ağızda Dağılan Kurabiye Nasıl Yapılır?

Ağızda dağılan kurabiye tarifi nişasta ile hazırlanan en
güzel kurabiye tariflerinden. Yerken nişastanın ağızda yarattığı yapışma hissi
bu kurabiyede yok. Tadı un kurabiyesini andırıyor. Tereyağ misali yumuşak,
ağızda eriyor. Yumurta alerjisi olanlar yumurtasız yapılan ağızda eriyen
kurabiyeyi gönül rahatlığıyla yiyebilecekler.

Bir kurabiyenin kıyır kıyır olup ağızda dağılması için
bilmeniz gereken bazı püf noktaları var.

Öncelikle tereyağı ve pudra şekeri mikserde krema kıvamına
gelip kabarana kadar karıştırılmalıdır.

Un elenmiş olmalıdır.

Hamur hafif ele yapışan kıvamda olmalıdır.

Hamur mutlaka buzdolabında dinlendirilmelidir.

Kurabiye beyaz olarak pişirilmeli, içinizde çiğ kaldı
korkusu olmasın. Kurabiyenin altı hafif pembeleştiyse pişmiştir.

İçinde pudra şekeri olan bir naylon torbaya kurabiyeleri koyup
hafifçe salladığımızda kıyır kıyır kurabiyelerimiz pudra şekerine daha rahat
bulanır.

Malzemeler:

1.5 su bardağı un (yaklaşık 210 gram)

1 paket vanilya

Yarım su bardağı mısır nişastası

1/4 su bardağı pudra şekeri (1 su bardağının yarısının
yarısı eder)

Oda sıcaklığında 200 gram tereyağı veya margarin (1 su
bardağı ediyor)

Tuz

Hazırlanışı:

Hamur kabında elenmiş un, nişasta ve tuzu karıştıralım.

Tereyağı ya da margarin ile pudra şekerini mikserde krema
kıvamına gelene kadar karıştıralım (aynı yönde), vanilyayı katalım ve mikserle
karıştırmaya devam edelim.

Tereyağı karışımına un karışımını ekleyelim (mikserde düşük
hızla karıştırırsanız kıvamı daha iyi olur, klasik yöntemi kullanmak isterseniz
elinizle de karıştırabilirsiniz, yalnız bileklerinizin kuvvetli olması lazım.

Çok yumuşak yapışkan bir hamur elde ettiğimizde hamuru
toparlayıp bir kabın içerisine alalım.  Poşet
geçirip sıkıca bağlayalım ve buzdolabına kaldıralım. En az 1 saat buzdolabında
soğutalım. 1 gece bekletelim.

Hamurdan yuvarlak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. Önceden
ısıttığımız 180 derece fırında 15 dk pişirelim. Soğumaya bırakalım. 5 dk kadar
sonra pudra şekerine bulayalım. İyice soğuduktan sonra tekrar pudra şekerine bulayalım.

Bu hamurdan 20 adet kurabiye çıktı. Kurabiyenin büyüklüğüne
göre miktar değişebilir.

Ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun...

Pratik Bilgiler