Aralık Ayının En Popüler Yemeği

Yılbaşı akşamına nasıl
bir sofra hazırlayacağınızı düşünmeye başladınız değil mi? Yılbaşı sofrasının en
özel yemeği iç pilavlı fırında hindidir.

Fırında nar gibi kızarmış hindi pişirmenin püf
noktaları:


Temizlenmiş ve
dondurulmuş bir hindi satın alırsanız işinizi epey kolaylaştırmış olursunuz.
Hindiyi oda sıcaklığında çözdürdükten sonra iç kısmını kanı çıkana kadar bol suyla
yıkayıp kağıt havlu ile kurulayabilirsiniz. Üzerinde küçük tüyler kalmışsa ocak
üzerinde tütsüleyebilirsiniz.

Sonrasında yumuşak ve
nar gibi bir hindi pişirmek için marine işlemine geçebilirsiniz. Marine işlemi
için hindiyi tane karabiber, defne yaprağı gibi baharatların yanı sıra
zeytinyağı, sirke ve taze sıkılmış limon suyu bulunan bol suda buzdolabında bir
gün bekletmeniz gerekir.

Kestaneli iç pilavı
ayrı olarak hazırlayıp fırında pişirdiğiniz hindiyle servis edebileceğiniz gibi
diri hazırladığınız iç pilavı hindinin iç kısmına doldurduktan sonra kendi
suyunda fırında da pişirebilirsiniz.

Temizlenmiş hindiyi,
marine ettikten sonra kendi suyuyla pişirme torbasına koyarak veya alüminyum folyoya
sararak fırına atabilirsiniz. Battal boy pişirme torbasını hafif bir şekilde
unlamayı ve kürdan ile birkaç yerinden delmeyi unutmayın.

4-5 kg bir hindi 160
derece önceden ısıtılmış fırında 3-3,5 saat sürede pişer. İç pilavla hindi
dolması için bu süre yarım saat daha uzar.

Bütün hindiyi,
fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika dinlendirin ve sonrasında parçalayarak
servis edin.

Afiyetle...

Pratik Bilgiler