Arjantin’e Özgü Enfes Lezzet Dulce De Leche

Tatlılar, diyette olsanız bile geri çevirmesi en zor şeydir.
Arjantinliler öğle ve akşam yemeklerini tatlıyla bitirecek kadar tatlıya düşkünler. Türklerde de durum bundan farksız. Baklava, kadayıf, şekerpare, revani… Bizim tatlıya bu kadar düşkün olmamızın sebebi belli. Arjantinlilerin de tatlıya bu kadar düşkün olmasının elbet bir sebebi var. Şimdi vereceğimiz süt reçeli tarifini mutfağınızda denediğinizde bunu anlamış olacaksınız. Arjantinliler bu tatlıya Dulce De Leche diyorlar, Türkçeye çevirisi ise “Süt Reçeli”. Evinizde yaptığınız çilek, kayısı, vişne reçellerinden olabildiğince farklı, sevdiklerinizi de şaşırtacak olan bu lezzetin tarifini sizin için hazırladık;

Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu

Nasıl yapılır?
Derin bir tencereye şekeri ve sütü koyup kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla güzelce karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişecek bu esnada reçeli yalnız bırakmayın ki dibi tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat sabırla pişirin. Bu süre daha da uzayabilir.
Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmamaya dikkat edin.
Kaşıkla alıp akıttığınızda muhallebi kıvamına gelmesi lazım.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun.
Soğuduğunda ağzını kapatıp dolaba kaldırın.
Dolapta en az 2 ay dayanan harikulade sağlıklı bir reçeliniz olacak.
Afiyet şeker olsun!

Pratik Bilgiler