Baştan Çıkaran Elmalı Crumble (Kırıntı Turta) Tarifi

Crumble kırıntı turta
olarak da bilinir. Görüntüsü bir o kadar dağınıkken tadı o oranda baştan
çıkarıcıdır. Hazırlaması kolay olan crumbleler sezon meyveleriyle yapıldığında
zengin lezzetler çıkarır ortaya.  Çok az
malzeme gerektirdiği için herkes hazırlayabilir.

Crumble için meyve
seçerken çok sulu olanlardan tercih etmeyin. Crumbleler hemen çöküp sizi
büyüleyen ihtişamını kaybedebilir. Bir sulu meyvenin yanına bir de katı meyve
katarak bunu rahatlıkla engelleyebilirsiniz.

Elmalı crumble için malzemeler:

6 adet küçük boy elma

100 gr tereyağ

1/2 su bardağı şeker

1 su bardağı un

6 yemek kaşığı bal

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp kabuklarını
soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. Küp küp doğradığınız elmaları, üzerine
tarçın döküp harmanlayın. Üzerine 6 yemek kaşığı bal dökün.

Başka bir kapta hamur
için un ve şekeri karıştırın. Tereyağını unun içine doğrayın. Elinizle hamuru
ufalar gibi yaparak top top olana kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru elmalı
karışımın üzerine yayın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek
pişirin.

Şefin Önerisi: Tatlıyı mutlaka sıcak veya ılık servis edin. Hiç
kimse çökmüş bir crumble yemek istemez. Afiyet olsun…

Pratik Bilgiler