Doğu Akdeniz Mutfağının Ezmesi Fava

Fava, bakladan yapılan Doğu Akdeniz Mutfağına ait bir lezzettir. Türk
Mutfağına İstanbul Rumları aracılığıyla yerleşmiştir. Ülkemizde daha çok
bakladan yapılırken Yunanistan’da sarı mercimek, patates vb. malzemelerden de
hazırlanmaktadır.

<b>Malzemeler:</b>

250 gr iç bakla

2-3 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet soğan

Limon suyu

1 kahve fincanı zeytinyağı

Tuz

<b>Favanın yapılışı</b>

Bir gece önce ıslattığınız bakla içini tencereye koyun. Soğanı, havucu ve
sarımsağı küçük küçük kesin. Malzemeyi geçecek kadar su koyup kaynatın.
Kaynadıktan sonra zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. Karıştırarak ezip püre haline
getirin. Servis tabağında soğumaya bırakın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu
gezdirin.

<span><b>Şefin önerisi:</b> Favayı estetik bir şekilde sunmak istiyorsanız
farklı kek kalıplarına dökerek servis edebilirsiniz. Favanın lezzetini
arttırmak için dereotu, limon vb. eşlikçilerle soğuk olarak ikram etmeyi ihmal
etmeyin. </span>

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler