Doğum Günleriniz İçin Farklı ve Pratik Pasta Tarifleri

Her gününüz kendinizi özel hissederek geçmiyor olsa da doğum günlerinizde iyi hissetmeye ihtiyaç duyarsınız. Hal böyleyken sevdiklerinizin de kendilerini özel hissetmelerini istersiniz. Mutfağınızda sevginizi katarak yapacağınız bir pasta onları doğum gününde özel hissetmesini sağlayacaktır. “Ben pasta yapmayı hiç beceremem!” diye düşünen hanımların bile mutfağında kolaylıkla yapacağı bu pastalarla sevdiklerini doğum günlerinde mutlu etmeleri mümkün. Onları mutlu edin çünkü mutluluk bulaşıcıdır...

Alışılmış Pastaların Dışında Fark Yaratan Lezzet: Krem Peynirli Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi (24 adet)
250 gr mascarpone ya da labne peyniri
2 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağına yakın ılık su
2-3 yemek kaşığı nutella
Üzeri İçin:
Kiraz
Ceviz
Nasıl yapılır?
Bir kaba krem peynirini koyun.
Üzerine tadını ve kıvamını ayarlayarak nutellayı ilave edip krema kıvamına gelene kadar bir güzel karıştırın.
Daha sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Hazırladığınız nutellalı karışımı bisküvilerin üzerine biraz sürüp ikinci bisküviyi üzerine kapatın.
Bisküvilerin hepsini bu şekilde özenle hazırlayın.
Derin küçük bir tabak içine şekeri, nescafeyi ve suyu koyup karıştırın.
Arasına krema sürdüğünüz bisküvileri kahveli suya batırın.
Daha sonra üzerine tekrar krema sürüp kahveli suya batırdığınız bisküvileri birbirine yapıştırarak servis tabağına dikkatlice alın.
Kalan kremayı bisküvilerin her yerine tamamen sürüp düzleştirin.
Krem Peynirli Çikolatalı Bisküvili Pastanızın üzerini güzelce ceviz ve kirazla süsleyip dolapta 1-2 saat bekletin.
Pastayı çapraz kesip servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun!

Gönülçelen Bir Tat: Meyveli İtalyan Pastası
Malzemeler: 
400 g kedidili bisküvisi
Kreması için:
150 g mascarpone peyniri
60 g toz şeker
150 ml süt
250 ml krema
1 yemek kaşığı granül kahve
Şurup için:
3 yemek kaşığı granül kahve
3 su bardağı sıcak su
Üzeri için: Taptaze meyveler
Nasıl yapılır?
Şurubu hazırlamak için granül kahveyi sıcak suyla güzelce karıştırarak iyice erimesini sağlayın.
Kreması için mascarpone peyniri, kremayı, toz şekeri ve sütü çırpın.
Granül kahveyi ilave edin.
Kedidili bisküvilerini hazır olan şurupla ıslatıp kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbının tabanına ve kenarlarına uzunlamasına özenle yerleştirin.
Mascarpone peynirli kremadan üzerine yayın.
Üzerine bir sıra daha şurupla ıslattığınız kedidili bisküvilerinden yerleştirip tekrar krema yayın.
En üst katta krema olacak şekilde kremanız bitene kadar aynı işlemi sabırla ve özenerek tekrarlayın.
Buzdolabında en az iki saat bekletin.
Üzerini taze meyvelerle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Bu rengarenk lezzet şimdiden afiyet olsun!

Hem Sağlıklı Hem Tatlı:Elmalı-Çikolatalı Pasta
Malzemeler:
Taban için:
1.5 paket yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
Dolgusu için:
2 elma
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket pötibör bisküvi
Yarım su bardağı ceviz
5 kuru kayısı
Üzeri için:
100 ml krema
150 gr bitter çikolata
Nasıl yapılır?
Yulaflı bisküviyi mutfak robotunda çekerek un haline getirin.
Tereyağını eritip bisküviye ekleyin ve tekrar güzelce karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın.
Derin dondurucuda bir süre bekletin.
Elmaların kabuklarını güzelce soyup rendeleyin ve derin bir kase içine alın.
Bisküvileri iyice ezerek un haline getirin ve rendelenmiş elmayla bir güzel karıştırın.
Ceviz, pudra şekeri ve küp şeklinde doğranmış kuru kayısıları ekleyip iyice yoğurun.
Bisküvi tabanının üzerine bastırarak yayın ve tekrar derin dondurucuya alın.
Çikolatayı küçük parçalara bölün.
Kremayı ısıtıp çikolataları içine ekleyin ve eriyinceye kadar sabırla karıştırın.
Soğuyan pastanın üzerine döküp en az 1.5 saat derin dondurucuda bekletmeye devam edin.
Dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun!

Pratik Bilgiler