Fransızların Eclair’i Bizim Eklerimiz

Pastanelerin olmazsa
olmazı, yerken kendimizden geçtiğimiz ekler sanılanın aksine evde hazırlaması
en kolay tatlılardan biridir.

Ufak ufak göbekleri çıkartan,
kilo alma sebebi ekler tatlısının tarifi:

Malzemeler

50 gr tereyağı

1/4 lt su

4 tane yumurta

150 gr un

Yarım çay bardağı ve 1
çorba kaşığı şeker

Krema için:

1 yumurta sarısı

75 gr şeker

1 yemek kaşığı un

1/4 lt veya 1,5 su bardağı
süt

1 paket vanilya

Çikolata sos

Yapılışı:

Bir tencereye suyu koyun,
içine küçük parçalanmış tereyağını koyun. Ocağın üzerinde yağ eriyene kadar
suyu iyice ısıtın, sonra unu boşaltın. Hızlı bir şekilde hamur yapın.

Devamlı karıştırarak topaklanmayacak
şekilde bu hamuru bir kaba alın, biraz soğutun. Soğuyunca içine bir tane çırpılmış
yumurta koyun. Yavaş yavaş karıştırın. Eklerin püf noktası hızlı değil yavaş
karıştırmak. Hızlı karıştırılınca sıvı oluyor.

Yumurtaları teker
teker koyun. Yavaş yavaş karıştırdıktan sonra bir bardağa su koyun. 2 tatlı kaşığı
yardımıyla tepsiye hamuru düzgün bir şekilde dizin. Her seferinde kaşıkları
suya batırın.

En son o bardaktaki
suyu dökün. Malzemelerdeki yarım bardak suyun içine bir kaşık şeker koyun, karıştırın.
Yine tatlı kaşığı yardımıyla bu suyu üzerini düzelterek sürün.

Isıtılmış fırında 25
veya 40 dk altı üstü kızarana ve kabarana kadar bekletin. Pişince fırından çıkarın
ve soğutun.

Krema için bir tavaya
yumurta sarısı, şeker, vanilya ve unu koyun. İyice karıştırın. Üzerine sütü de
ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Ocakta yavaş yavaş karıştırarak koyulaşana
kadar karıştırın ve bu karışımı da soğumaya bırakın.

Her ikisi de soğuyunca
hamurların ortasını kesin, bir şırınga yardımıyla bu kremayı hamurun ortalarına
sıkın. Hepsini yaptıktan sonra çikolata sosu hazırlayın. Hazır çikolata sos
kullanabilirsiniz. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler