Heyecanlandıran Tarif Labne Peynirli Browni

Browninin her türlüsü
ile heyecanlanan biri olarak labne peynirli browninin de harika olacağından
şüphemiz yok. Denemeniz için labne peynirli browni tarifimiz:

Brownie karışımı için;
2 yemek kaşığı bitkisel
yağ

80 gr bitter çikolata

200 gr toz şeker

2 yemek kaşığı koyu
kakao

1 adet yumurta

45 gr tereyağı

120 ml. süt

140 gr un

2 damla taze sıkılmış
limon suyu

1 paket kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı
vanilya

1/2 çay kaşığı ince
çekilmiş deniz tuzu

1/2 su bardağı ceviz
içi (iri çekilmiş)

Labne peynirli karışım için:
250 gr labne peyniri

75 gr toz şeker

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı mısır
nişastası

Hazırlanışı:
Küçük bir sütlüğe
aldığınız tereyağını, bitkisel yağı katarak kısık ateşte eritin. Kaynama
noktasına gelen yağ karışımını ocaktan alın. Bitter çikolata parçalarını ilave
edip tahta bir kaşık ile karıştırarak eritin.

Oda sıcaklığında bekleyen
sütü taze sıkılmış limon suyu ekleyerek 10 dk kadar bekletin. Un, kabartma
tozu, kakao ve tuzu derin bir kaba eleyin.

Yumurta ve şekeri
farklı bir karıştırma kabında şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Sırasıyla eritilmiş
çikolata, süt ve vanilyayı ekleyin, karıştırın. Elenmiş un karışımını ekleyip
kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek harcından 1/2 su
bardağı kadarını ayırın.

Kalan kek karışımına
ceviz içini katıp spatula ile karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili fırın
tepsisine yayın. Üzerini spatula yardımıyla düzeltin.

Labne peynirli karışım
için; labne peynirini şekerle homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Yumurta katıp
karıştırma işlemine devam edin. Mısır nişastasını ekleyin.

Hazırladığınız labneli
karışımı, fırın tepsisine aldığınız browni katının üzerine yayın. Kenara
ayırdığınız brownie karışımını kaşık kaşık ekleyip kürdan yardımıyla çizgiler
oluşturun.

Hazırladığınız iki
renkli browniyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dk pişirin. Oda
sıcaklığında soğuttuktan sonra kalıbından çıkartıp dilimleyerek servis edin.

 Afiyet olsun

Şefin Önerisi: Kullandığınız tüm
malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pratik Bilgiler