Izgara Balık mı Fırında Balık mı?

Bazıları ızgara balığı tercih
ederken bazılarının vazgeçilmezi fırında balıktır. Unutmamalıdır ki hepsinin
yeri ayrıdır.

Öncelikle ızgara balığın nasıl yapıldığına değinelim.

Bir balığı ızgara yapmadan önce yağlı
döneminde olup olmadığına bakın. Büyük balıklar ızgaraya daha uygundur. İki
yüzeyine de keskin bir bıçakla ufak çizikler atarsanız ve öncesinde
zeytinyağında bekletirseniz daha hızlı pişer.

Derisi üzerinde olan balıklar orta ateşte pişirilmelidir. Izgara
olacak balık unlanmamalı ve kılçığı çıkarılmamalıdır.

Kokusuz olsun derseniz fırında balık ideal bir seçenektir.

180 derece ısıtılmış fırında balıkları pişirmeden önce tane
karabiber, defne yaprağı, damak tadınıza uygunsa sarımsak ve diğer sebzelerle marine
edebilirsiniz.

Dilerseniz yağlı kağıda sarıp pişmesine
yakın üzerini açıp kurumadan pişmesini sağlayabilirsiniz.  


Balık kokusundan kurtulmak için püf nokta:

Küçük bir cezvede üzüm sirkesi ve bir dilim limonu kısık ateşte kaynatın.
Balık kokusunu alıp götürür.

Pratik Bilgiler