Karadeniz’in Meşhur Hamsili Pilavı

Karadenizli
olmayanların da bayıldığı, özellikle mevsiminde yapmadan duramadığı
Karadeniz’in meşhur hamsili pilav tarifini sizin için yerinden öğrendik.
Güvenebileceğiniz, Karadenizli’ymişcesine sunabileceğiniz bu tarifi mutlaka
deneyin.

<b>Hamsili pilav tarifinin malzemeleri:</b>

500-600 gr hamsi
(Kılçıklarını ayıklayabilirsiniz.)

1 kuru soğan

1 su bardağı pirinç

Kuş üzümü

Çam fıstığı

Karabiber

Tuz

Sıvıyağ

Maydanoz

<b>Hamsili pilav tarifinin hazırlanışı:</b>

Hamsileri
kılçıklarından ayırıp tuzlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı fıstıklar ile
kavurun.

Yıkanmış pirinci
ekleyip kavurmayı sürdürün. En son kuş üzümünü ilave edip 2 bardak su katın ve
pişirin. Karabiber ve tuzunu koyun. Pilav dinlendikten sonra maydanozu ekleyin.

Fırın kabını güzelce
yağlayın. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizin. İçine
pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayın. Açıkta kalan yerlere
de hamsi kapatın.

Üzerine birer parça
tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk pişirin.

Üst kısımları
kabarmaya başladıysa pişmiş demektir.

Afiyet olsun

<span><b>Şefin önerisi:</b> Hamsili pilavın yanına eşlikçi arıyorsanız <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.harikalarmutfagi.com.tr/makale/baligin-yanina-ne-iyi-gider">balığın yanına ne iyi gider</a> makalemizi okuyabilirsiniz.</span>

Pratik Bilgiler