Karnabahar Sevilmez mi?

Karnabahar içerdiği
mucizevi maddeler sayesinde akıllara durgunluk veren bir bitkidir. Kanser,
katarakt, kronik idrar yolu enfeksiyonları, alzheimer, migren, mide ülseri vb
birçok hastalığa karşı önleyici etkisi vardır.

Karnabahar mevsiminde
iken bu bitkinin şifasından faydalanmak için bol bol tüketin. Karnabaharın
haşlaması veya yemeğini sevmiyorsanız pane denilen kızartmasını da yiyebilirsiniz. 

Karnabahar pane için malzemeler

1 adet orta boy
karnabahar

Tuz, limon suyu

Haşlamak için su

Pane için;

2 çay bardağı un

1 şişe maden suyu

2 adet yumurta

1/2 limon

Tuz

Bulamak için;

Galeta unu

Kızartmak için;

Bol miktarda sıvı yağ

Sos için;

1 kase yoğurt

1-2 diş sarımsak

Tuz

Yapılışı:

Çiçeklerini ayırdığınız
karnabaharı iyice yıkayıp sirkeli suda bekletin. Sonra tekrar yıkayıp limon
suyu ve tuz kattığınız suyu kaynatıp karnabaharları ekleyin. Yumuşayana kadar
pişirin ve bir süzgeç yardımıyla fazla suyunu süzün.

Ardından galeta unu
hariç tüm pane malzemelerini karıştırın. Yağı kızdırıp karnabaharları önce
paneye ardından galeta ununa bulayıp kızartın. Havlu kağıt serili bir tabağa alın
ve fazla yağını çeksin. En son hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp
servis edin.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler