Kestane Kebabın Bilmediğiniz 10 Faydası

Kışın tezgahlarda yerini
alan, tatlıya pastaya ayrı bir lezzet katan kestanesiz bir kış olur mu?

Bursa ve civarında
üretilen kestanelerle yapılan dünyaca ünlü kestane şekerini de unutmamak lazım.
Gluten içermeyen kestane unu çölyaklılar için çok kurtarıcıdır.

Kestane kebabın bilmediğiniz
10 faydası:

1.     
Ispanaktan
sonra kansızlığın 2. ilacıdır.

2.     
Kestanede
bulunan yüksek orandaki demir miktarı kansızlığa iyi gelir.

3.     
İçeriğinde
bulunan magnezyum ve fosfor kemik gelişimini hızlandırır.

4.     
Dişleri
güçlendirir.

5.     
Prostat
riskini azaltır.

6.     
Stresi azaltır,
yorgunluğu giderir.

7.     
İçeriğindeki
C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir.

8.     
İçeriğindeki
folik asit kan dolaşımını hızlandırır.

9.     
Mide
rahatsızlıklarına iyi gelir, kronik ishali düzenler.

10.  
Erken
yaşlanmayı önler.

Kestanenin Kabuğunu Kolay Soymanın Püf Noktaları:

Kestaneleri iyice
yıkayın. Bombeli kısmını keskin bir bıçakla çok derine inmeden çizin. Çizilen
kestaneleri yıkayıp 1 saat soğuk suda bekletin. Süzdüğünüz kestaneleri tavada
veya kapağı açık olarak tost makinasında pişirebilirsiniz. Fırında
pişirecekseniz önceden 200 derecede ısıtılması gerekiyor. 

Pratik Bilgiler