Macaron Nasıl Yapılır?

Makaronların zar gibi ince, parlak
ve pürüzsüz yüzeyleri olur. Bu yüzeyin altında kekimsi, yumuşak bir tabaka vardır.
Makaronlarda badem unu kullanılsa da genellikle ikinci bir malzeme ile tatlandırılır.
Aynı malzeme iki makaron yarısını birbirine yapıştıran kremada da kullanılıyor.
Yani fıstıklı makaronların arasında fıstıklı krema, çikolatalıların arasında da
çikolatalı ganaj oluyor.

Makaron yapımındaki püf nokta yumurta
aklarının sert kıvamda çırpılması.

Çikolatalı Makaron Tarifi

Malzemeler:

Makaron Hamuru için;

50 g file badem

100 g pudra şekeri

2 adet oda sıcaklığında yumurta akı

3 yemek kaşığı (15 gr) şekersiz
kakao

5 yemek kaşığı (65 gr) şeker

Çikolatalı Ganaj için;

1/2 bardak ciğ krema

113 g küçük parçalara kesilmiş çikolata

2 yemek kaşığı oda sıcaklığında
tereyağ

Önce kremayı hazırlayalım. Böylece
makaronlar hazır olana kadar sürülecek kıvama gelir.

Ufak bir sahanda kremayı kaynama
noktasına getirelim. Altını kapatıp çikolata kırıklarını katalım. Karıştırarak çikolatanın
pürüzsüzce erimesini sağlayalım.

Biraz soğuduktan sonra yumuşak
tereyağını ilave edelim. Hızlıca karıştırarak kremayla bütünleştirelim. Ganaj
makaronları yapıştıracak kıvama gelinceye kadar bekletelim.

İki fırın tepsisini pişirme kağıdı
ile kaplayalım. Krema sıkma tüpüne 1 cmlik yuvarlak uç takıp hazırlayalım.

Pudra şekeri, file badem ve kakaoyu
mutfak robotunda un oluncaya kadar çekelim.

Tamamen yağsız ortamdaki yumurta
aklarını mikserin orta hızında yumuşak tepeler oluşmaya başlayana kadar çırpalım.
Mikserin devrini artıralım ve bir yandan çırparken bir yandan da 5 yemek kaşığı
şekeri yavaş yavaş ekleyelim. Bu işlem sonunda oldukça sert tepecikler oluşturan
parlak ve pürüzsüz bir köpüğün olması lazım.

Şimdi bir kenarda bekleyen kuru
malzemeyi alalım. İçinde topak varsa bir elekten geçirerek yarısını yumurta
aklarının üzerine dökelim. Büyük bir kaşıkla yumurta akına karıştıralım. İkinci
yarıyı da dökelim ve karıştıralım. Karıştırma işlemine yumurta akı beyazlarını
kaybedip iki renkli hamur görünümünden kurtuluncaya kadar devam edelim ama o aşamada
hemen duralım.

Hamuru sıkma tüpüne kaşıkla dolduralım.
Pişirme kağıt serili tepsilere 2 cm aralıkla 2,5-3 cm çapında hamurları
sıkalım. Sonra tepsileri mutfak masasına veya tezgaha orta şiddette birkaç defa
vuralım. Zevkinize göre makaronların üzerine ince elekle kakao serpebilirsiniz.


Sıra makaronları kurutmaya geldi. 1
saat içinde kabuk bağlıyor. Bu beklemenin sonuna doğru fırını 175C ye ısıtalım.
Tepsiyi orta rafta 10 dk pişirelim.

Makaronları pişirme kağıdından çıkarmanın
yolu sogumalarını beklemek, sonra dikkatlice kağıdı soymak.

Makaronları tepsiden çıkardıktan
sonra benzer büyüklük ve görünüşte olanları çift çift ayıralım. Aralarına 1/2
tatlı kaşığı kremadan koyup iki makaronu yapıştıralım. Bir gece buzdolabında bekletelim.
Krema ve kurabiye kısmı adeta bütünleşip tadı ve kıvamı tam oluyor.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler