Makarna Nasıl Yapılır?

Büyük ve derin bir tencere makarna yapımı için ideal bir tenceredir. Makarna
tenceresine çok su koyulmamalıdır, su yüksekliği tencerenin 3/4'ü kadar
olabilir.

Tuz, su kaynadıktan sonra eklenmelidir. Önden koyulursa makarna geç
pişebilir.

Makarna İtalyanlara göre tuzlu olan suda haşlanmalı ki lezzeti içine
işlesin. Tuzun yeterli olup olmadığını anlamak için haşlama suyunun tadını
kontrol edebilirsiniz.

Makarna hakkında bilinen bir yanlışı açıklıyoruz. Haşlama suyuna yağ koymak
makarnanın sosu emmesini zorlaştırır ve makarnanın aroması eksik kalır.

Makarna suyu iyice kaynamalıdır. Su kaynamadan makarnaları asla tencereye
atmayın.

Makarnaları suya atınca ilk 30 saniye karıştırarak birbirine yapışmasını
önlemiş olursunuz. Sonrasında ara sıra karıştırılmalıdır.

Makarna kesinlikle ocağın altı hiç kısılmadan ve kapağı açık pişirilmelidir.

Makarnanın haşlama suyunu sosta kullanırsanız lezzetler harmanlanmış olur. Sos
için makarnayı haşladığınız sudan 1 bardak ayırabilirsiniz.

Özellikle soslu makarnaların dışının yumuşak, içinin de dişe gelmesi için -Al
Dente kıvam- fazla pişirilmemesi gerekir.

Makarna pişer pişmez küçük delikli ve ayaklı bir süzgeçle süzülmeli ki pişirme
suyu bir anda boşalıp makarnalar birbirine yapışmasın. Makarna kesinlikle
yıkanmamalıdır ki sos makarnaya daha rahat karışsın ve vitamini kaybolmasın. Tek
istisnası soğuk kullanılacağı salatalardır.

Makarna süzüldükten sonra süzgeçte bekletilmeden sosla karıştırılmalı ve afiyetle
yenmelidir. Makarna içinde sıcak sos olan tavaya alınmalı ve 1 dakika sosla
karıştırılarak beraber pişirilmelidir. Rendelenmiş peynir sofrada ayrıca servis
yapılmalıdır.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler