Mavi Çayın Kokusu

Farklı tatlar denemekten hoşlanan
kişiler için mavi çay keyifli bir deneyim olacak. Son zamanların trendi mavi
çaya mavi rengi veren karabaş bitkisidir.

Keskin tada sahip olan bu çayın bu kadar hızlı bir şekilde hayatımıza
girmesinin sebepleri:


·       
Antibakteriyel


·       
Antialerjik


·       
Sakinleştirici


·       
Enfeksiyon
önleyici


·       
Tansiyon
düşürücü


·       
Balgam
söktürücü


·       
İdrar yolu
iltihabını giderici


·       
Antiseptik
ve yara iyileştirici


·       
Ağrı
kesici, uykusuzluğu giderici


·       
Sara ve
astımı yatıştırıcı


·       
Egzama
yaralarını iyileştirici


·       
Sinir ve
kalbi kuvvetlendirici


·       
Ses
telleri enfeksiyonlarını iyileştirici


·       
Kan
dolaşımını düzenleyici, kanı sulandırıcı ve damar genişletici


Mavi çayı evde
hazırlamak isterseniz;


1.      Hacmi 100 cc’yi geçmeyecek cam fincan
kullanın.


2.      PH değeri 8 ve üstü olan, demir, alüminyum,
mangan, sodyum, sülfat vb. değerleri yüksek olan suyu tercih edin.


3.      Fincanı ısıtmak için kaynar su ile
çalkalayın.


4.      Mavi çay bitkisini fincana koyun ve üstüne
kaynar su ekleyin.


5.      2-3 dk bitkinin mavi rengi vermesini
bekleyin.


6.      Rengi verince bitkiyi fincandan çıkarın.

7.      Mavi çay sıcak su ilavesinden sonra 2-3 dk
içinde hazır olur, maximum 2-3 dk içinde tüketin.


8.      Günlük tüketim miktarı 2-3 fincandır.

Mavi çayın çörekotu gibi kanseri
durdurucu, tümörü yok edici ve kanserden koruyucu etkisi vardır.

Sinüzit ve romatizma gibi
rahatsızlıklara iyi gelir.

Sigarayı bırakma düşünceniz varsa
mavi çay içerek bu süreci kolaylaştırabilirsiniz.

Sinir sistemindeki gerginliğin,
grip ve nezlenin giderilmesinde, romatizmal yorgunlukta, kan dolaşımının
düzenlenmesinde, iç huzursuzluk ve uykuya geçememe hallerinde mavi çayı içerek
tazelenebilir ve şifa bulabilirsiniz.  

Pratik Bilgiler