Meyvesi Bol Hamuru Az Cobblerlar

Meyvesi bol, hamuru az olan bir meyveli tatlıdır cobbler.
Genellikle tatlı bir meyvenin yanına daha ekşi bir meyve katılarak lezzeti zenginleştirilir.
Bu mevsimde mürdüm eriğinin yanına elmayı deneyebilirsiniz. Biz mürdüm erikli
cobbler hazırladık.    

Mürdüm erikli cobbler
için malzemeler:


50 gr şeker

125 gr un

65 gr yoğurt

70 gr soğuk tereyağı

½ çay kaşığı kabartma tozu

¼ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karbonat

Mürdüm erikli iç malzeme:

1 yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım kilo çekirdekleri ayıklanmış iri küp doğranmış mürdüm
eriği

60 gr toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Servis için:

Mürdüm erikli cobblerin yanına kaymaklı dondurma çok
yakışır.

Hazırlanışı:

Hazırlanmış mürdüm eriklerinin üzerine şekeri ekleyip yarım
saat bekletin. Bu sürede erikler suyunu salsın.

Un, kabartma tozu ve karbonatı geniş bir kaba eleyin. Şeker
ve tuzu da ekleyip karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip bu karışıma ellerinizle
yedirin. Kıvamı toparlanması zor bir hamur şeklinde olacak.

Karışıma yoğurdu ekleyip hamur yumuşak ve yapışkan hale
gelene dek yavaşça elinizle karıştırın.

Eriklerin olduğu kaba limon suyu, rendesi ve nişastayı
ekleyip alt üst edin.

Kullanacağınız küçük bir fırın kabını 1 tatlı kaşığı
tereyağı ile yağlayın. Yalnız kabın biraz derin bir fırın kabı olması
gerekiyor. İsterseniz tek kişilik sufle kapları da kullanabilirsiniz.

Yağlanmış kabın içine erikleri döküp yayın. Hamuru da bir
kaşık yardımıyla alıp eriklerin üzerine yayın. Düzgün bir hamur olması
gerekmiyor.

Fırını 180 derecede ısıtın. Yaklaşık 30-35 dakika hamur
altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

Muhakkak sıcak ılık arası kaymaklı dondurma ile servis edin.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler