Mutfağında Farklı Tatlar Denemek İsteyen Hanımlara Farklı Tarifler

Kendinizi mutsuz hissettiğinizde iyileşmek adına mutfağınızda
daha sık vakit geçirdiğinizi biliyoruz. Yemek yapmanın ruh haline iyi gelen bir yanı olduğu kesin. Hele ki ortaya çıkardığınız lezzetleri sevdiklerinizle paylaşıyor ve övgüler alıyorsanız mutsuzluğunuz öyle hafifliyor ki aniden kuşlar gibi oluyorsunuz. Mutfağınız en özel alanlarınızdan biriyken orada geçirdiğiniz vakitler de sizi yormayıp aksine dinginleştirmeli. Gün içinde yaptığınız şeyler genel olarak birbirini tekrar ederken mutfağınızda deneyeceğiniz farklı tarifler gününüzü monoton olmaktan çıkarır. İyi hissetmenizi sağlayarak sizi sıkıcı bir ruh halinden kurtarır. Biz de iyi hissetmenizi kolaylaştırmak ve gününüzü monotonluktan kurtarmak adına farklı tariflerden birkaçını sizin için hazırladık.

Tavuk mantar ve kremanın baş döndürücü uyumu: Fettucini Alfredo
Malzemeler:
1 paket yumurtalı fettuchini makarna
300 gram tavuk göğsü
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gram mantar
3 diş sarımsak
1/4 demet fesleğen
1 su bardağı krema
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Nasıl yapılır?
Derin bir tencereye zeytinyağı ve tuz ilave ederek suyu kaynatın.
Fettuchini makarnaları ekleyerek damak zevkinize göre 8-12 dakika arasında haşlayın.
Makarnanın sosu için; üzerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları halka halka kusursuz bir şekilde doğrayın. Tavuk göğüs etini uzun incecik şeritler halinde kesin, daha sonra tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilave ederek lezzetlendirin.
Sarımsakları rendeleyip fesleğenleri incecik kesin ve ayrı bir köşede bekletin.
Tereyağını derin sos tavanızda iyice kızdırın.
Doğranmış mantarları ekleyip, suyunu salmaması için yüksek ateşte güzelce soteleyin.
Bu esnada sarımsakları katmayı da unutmayın.
Sotelenmekte olan mantarlara tavuk etlerini bir güzel ilave edin ve renk alana kadar soteleme işlemini sürdürün.
Krema ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısını sos tavasına aktararak lezzet vermesi için doğranmış fesleğeni katın.
Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın.
Sosu ile 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri eşliğinde sevdiklerinizle paylaşarak gününüzü güzelleştirin.
Afiyet olsun!

Kıtır kıtır bir lezzet: Corn Flakes’li Kurabiye

Malzemeler:

250 gr oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
2,5 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:400 gr. (bir kavanoz ) Nutella
150 gr. Corn flakes mısır gevreği
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl yapılır?
Yoğurma kabına margarini, yumurtaları, pudra şekerini, nişastayı, vanilyayı ekleyip bir güzel yoğurun.
Daha sonra kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Tepsinize yağlı kağıt serin.
Hamurunuzdan cevizden küçük parçalar halinde yuvarlak toplar yaparak tepsinize kusursuz bir şekilde dizin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
Nutellayı cam bir kaba döküp içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak benmari usulü eritin.
Mısır gevreklerini çok ufalamamak kaydıyla rondonuzdan geçirin.
Pişen kurabiyelerinizi eritilmiş nutellaya ince bir tabaka olacak şekilde batırıp, daha sonra mısır gevreklerine bulayın.
Servis tabağınıza özenle dizin.
Bu kıtır lezzet şimdiden afiyet olsun.

Güneş gibi parıldayan tat: Balkabaklı Cheesecake

Malzemeler:
2 dilim balkabağı
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket labne peyniri
3 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı un
Hamur için:125 gr. tereyağı
1 paket bisküvi
1 su bardağı fındık
Nasıl yapılır?
Hamur için: Bisküviyi elinizde ufalayıp, derin bir kaba
alın.
Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve un haline getirilmiş fındıkları ekleyerek iyice yoğurun.
Hamuru elinizle iyice bastırarak, kelepçeli kek kalıbının tabanına güzelce yayın.
1 saat derin dondurucuda dinlendirin.
Ayrı bir yerde balkabağını tozşekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpıp, un, yoğurt ve peynir ile karıştırın.
Daha sonra bu karışıma pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
Karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine özenle yayın.
Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 ºC fırında 40-45 dk. pişirin ve soğumaya bırakın.
Bal kabağını püre haline getirip, kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın.
Bir gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra sevdiklerinize servis edin, afiyet şeker olsun!

Pratik Bilgiler