Prunus Armeniaca Keşfi

Yaz aylarının en renkli meyvesi
kayısı, cilt güzelliğinin en doğal reçetesidir. Zengin A, B, C, P vitaminlerini
içeren meyve, bayanların yeni gözdesi. Demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum açısından
zengin olan kayısıyı formuna özen gösteren bayanlar öğünlerinden eksik etmiyor.


Kayısının
hayati 5 faydası;                                                                                                      


1.     
Karaciğer
kanserini yener, kemoterapinin yan etkilerini azaltır.


2.     
Vücutta
biriken zararlı maddeleri dışarı atar ve kan dolaşımını hızlandırır.


3.     
Zihinsel
ve bedensel gelişimi hızlandırır, yaşlanmayı geciktirir.


4.     
Vücut
yorgunluğunu alır, strese karşı koruyucudur, migren ağrılarını sonlandırır.


5.     
Gece
körlüğüne iyi gelir. Mide ülseri ve hemoroit problemlerinde iyileştiricidir.


Kayısı efsane hekim ve şifacı
İbn-i Sina’nın “Tıbbın Kanunu” kitabına kadar girmiştir.

Kayısı hakkında bilmediğiniz
diğer mucizevi etkiler;


Anemi hastalığı olan insanların meyvesi… Sadece 100 gram taze kayısı
yemek, kan akışı üzerinde 250 gram taze karaciğer yemekle aynı etkiyi yapıyor.


Kalp ritim düzensizliği olanlar için içerdiği zengin potasyum karbonat çok
değerlidir. Kalp dostu…


İçeriğindeki A vitamini sayesinde görme gücünü arttırmaktadır. Hayata
daha sağlıklı bakın…


Kansere karşı yeni silahınız… Kayısı çekirdeğindeki aminoasit kanserli
hücrelerin yayılmasını önler.


Güzelleşmenin reçetesi:

4 adet taze kayısı ve 1 adet elma kabuğu ile pürüzsüz ve pamuk gibi bir
cilde sahip olmak, cilt lekelerinden kurtulmak mümkün. Kayısı kürü için
kayısının çekirdeğini çıkartın ve ezerek püre kıvamına getirin. Elma kabuğu ile
bu püreyi kısık ateşte pişirin. Krem haline gelen kürü soğutun. Yüzünüze masaj
yaparak uygulayın ve boyun bölgenize de bu karışımı sürmeyi unutmayın. 15 dk
sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın ve gençlik iksirinin etkilerini keşfedeceksiniz.


Şimdi de kayısı ile ilgili bazı
rakamlara bakalım. Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da geçen yıl 117
bin ton kuru kayısı ihracatı yapılmıştır. Mart ayındaki zirai don nedeniyle ihracatın
bu yıl 10 bin ton civarında gerçekleşmesi beklenmektedir.

 Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı
Gürsel Özbey, yaptığı bir açıklamada, Türkiye'de yıllık ortalama 780 bin tona
ulaşan yaş kayısı rekoltesinin 411 bin tonunu Malatya'nın karşıladığına,
kayısının kent ekonomisine her yıl ortalama 300 milyon doların üzerinde girdi
sağladığına dikkat çekiyor. 

Pratik Bilgiler