Ramazan Sofralarına Hafif Bir Tatlı Muhallebili Kadayıf

Ramazan hazırlıkları
başladı. Annelerimiz Ramazan sofraları için hazırlayacakları tatlıları çoktan
liste yapmaya başladılar. Bugün Ramazan tarifleri içinde mutlaka olması gereken
hafif bir tatlı tarifi vereceğiz.

<span><b>Şerbetli tatlılara göre sütlü tatlıları daha
çok seven ziyaretçilerimiz için</b> <b>muhallebili kadayıf tarifinin malzemeleri:</b></span>

350 gr tel kadayıf

1,5 su bardağı
dövülmüş ceviz

5 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı
tereyağı

Muhallebisi için;

1 lt süt

1 su bardağı şeker

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır
nişastası

1 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 paket sıvı krema (200ml)

<b>Muhallebili kadayıfın yapılışı:</b>

Kadayıfı ince ince
kırın. Genişçe bir granit tavada tereyağını eritin. Şekeri ve kadayıfı katarak
pembeleşinceye kadar kavurun. En son ekleyip bir süre daha kavurun ve ocaktan
alın. Kadayıfları tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edeceği için başka bir
kaba alıp soğutun.

Muhallebinin hazırlanışı;


Krema ve vanilya hariç
tüm malzemeleri tencerede karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika
sonra ocaktan alın ve 10-15dk soğutun. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı katın.
Mikser yardımı ile pürüzsüz bir karışım elde edene kadar 4-5 dakika çırpın.

Servis tabağına
kızarmış kadayıfların yarısını dökün ve güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız
kremayı, en üste de kalan kadayıfları serin. Tatlı soğuyunca buzdolabına
kaldırın.

Afiyet olsun

<span><b>Şefin önerisi:</b> Kıtır kıtır bir muhallebili kadayıf için tatlıyı
aynı gün içinde tüketin. Ayrıca kadayıfları kırarken zorlanmamak için 2 saat
derin dondurucuda bekletebilirsiniz.</span>

Pratik Bilgiler