Şehrin Yeni Destinasyonu Le Méridien

Le Méridien, 30 Ocak
2012’den beri İstanbul’un en seçkin semtlerinden biri olan Etiler’de hizmet
veriyor. Bulunduğu konum itibariyle misafirlerine Boğaz’ın keyfini çıkarma
imkanı sunan otel Türkiye’deki ilk Le Méridien oteli olma özelliğine
sahip. 

 

Otelin tasarımı ödüllü
Türk mimar Emre Arolat tarafından yapılmış olup iç mekânları Metex’in ünlü Türk
tasarımcısı Sinan Kafadar’ın imzasını taşıyor. Otel yükseldikçe saydamlaşan
görünümü ile bir hayli dikkat çekici.

 

34 katlı otel, İstanbul’un
ilham verici kültürel zenginliğini de yansıtıyor. Otelde Türk çağdaş
sanatçıların işlerinin de sunulduğu özel bir sanat programı gerçekleştiriliyor.


 

Tavandan yere kadar
pencerelere sahip otel, uzun konaklamalar için tasarlanmış 18 rezidans süiti
içeren 259 konuk odasına sahip. Tüm konuk odalarında özel Le Méridien yatakları
bulunuyor. Otel sunduğu bağlantı istasyonu, yağmur efektli duş, ayrı küvetler, Avrupa
spa geleneklerinden esinlenmiş terapi odası vb. konforlu seçenekleri ile
misafirlerinde hayranlık uyandırıyor.

 

 

Le Méridien çevreye duyarlı bir proje. Aydınlatmasının yüzde 90’ını yaklaşık
12 km LED ile sağlayan otel enerji tasarrufuna önem veriyor ve elektrik
enerjisinin üçte birini trijenerasyon ile kendisi üretiyor.


Otel bünyesindeki
La Torre Restoran
özel tasarımı ve yaratıcı mönüsüyle Neoklasik Türk
Mutfağı ve Dünya Mutfaklarının keşfedilmemiş pek çok lezzetini açığa çıkarıyor.
La Torre
Restoran'ın iç dizaynında İstanbul Boğazı’nda dalgalanan tekneler ve yerel
desenler ön plana çıkıyor.

Le Méridien Istanbul
Etiler'in 34. Katında bulunan BOAZ Bar eşsiz boğaz manzarası ve modern tasarımı
ile özel organizasyonlar için de uygun.

 

Le Méridien’den bahsetmişken Şef Tarkan Özdemir’den bahsetmeden
geçmeyelim. Le Méridien İstanbul Etiler’in F&B vizyonunun yaşatılmasında
başrolü oynayan isimlerden biri Özdemir. Dünyayı gezip yeni mutfaklar, tatlar
tanıyan, tanıdıkça kendi keskin zevkini geliştiren Tarkan Şef, mutfağın tüm
alanları ve pozisyonlarında çalışma şansı bulmuş nadir şeflerden biri.

 

Tarkan’ın pastacılık alanında zengin bir tecrübesi ve bol
ödüllü yaratıcı hamur işi çalışmaları da bulunuyor. Bu mesleği seçmesinde mutfağa
duyduğu tutkunun rolünü vurgulayan Tarkan Özdemir Türkiye’nin saygın şefleri
arasında yer alıyor.

 

Uluslararası alanda da tanınmış bir şef olan Özdemir, global
çapta pek çok önemli yarışmada altın, gümüş ve bronz madalyalar
kazanmıştır.   

Pratik Bilgiler