Şifa Tohumu Zencefil

Zencefil tropikal iklim karakterindeki coğrafi alanlarda yetişen, yumru
köklü sarımtırak bir bitkidir. İçerdiği kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitaminleri
soğuk algınlığı sırasında daha rahat hissetmenizi sağlar.

Her gün yarım bardak yoğurda
ekleyeceğiniz birer çay kaşığı toz zencefil ve toz zerdeçal ile kışı hasta
olmadan geçirebilirsiniz.


Zencefil enzimlerle çalışarak vücudu mikroplardan arındırır. Rahim kanseri
hücrelerini öldürdüğü ve büyümelerini durdurduğu unutulmamalıdır.

Çağımızın en dikkat çeken hastalıklardan olan cilt hastalıklarından
yakınıyorsanız doktorunuz kontrolünde zencefilin iyileştirici etkisinden
faydalanabilirsiniz. Özellikle cilt kızarıklıklarına düzenli uygulandığında
zamanla kızarıklıkları yok eder.

Akciğer kanserinden daha yaygın bir tür olan kolon kanserinin önlenmesinde,
zencefil doktorlara ve hastalara çok yardımcı olur.

Zencefil doğal bir ağrı
kesicidir, vücudu rahatlatır.


Önemi Çinlilerce çok öncelerden keşfedilen zencefil, içinde bulunan
gingerol gibi bazı maddeler ile iltihap tedavisinde Çinlilerin gözdesi.

Damar tıkanıklığını önlemeye ve
kolesterolü düşürmeye yardımcıdır.


Bağırsak bozukluklarını giderir ve ishali keser. Gaz problemi olanlar için
yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkisi göz ardı edilmemelidir.

Zencefilin yaş ve taze olarak alınması tavsiye edilen bir yöntemdir.

Zencefili yemeklerinize azar azar da olsa katın. Şimdi sizlere etli ve
zencefilli firik pilavı tarifini vereceğiz.

Malzemeler:            

Zeytinyağı: 1 yemek kaşığı

Taze Zencefil: 10 gr

Tuz: 1 çay kaşığı

Tavuk suyu: 3 su bardağı

Tereyağ: 1 yemek kaşığı

Dana eti: 40 gr

Firik bulguru: 1 su bardağı

Hazırlanışı:                        

Et çok ufak brunoise doğranır. Bir tencere içerisinde tereyağı ve
zeytinyağı ile sotelenir. Firik bulguru ilave edilir ve bulgur iyice kavrulur.
Zencefil ince kıyılır, tuz ile ilave edilerek tavuk suyu verilir. Kapağı
kapatılıp demlenmeye bırakılır. 15 dakika demlendikten sonra servis edilir.

Pratik Bilgiler