Şoklanmış Balıkta Vitamin Var mıdır?

Balıklar diğer et ürünlerine göre
daha az dayanıklı olduğundan avlandığı andan itibaren bozulmaya başlar. Eğer
uygun koşullarda saklanmazlarsa bozulma olayı daha da hızlanır. Dondurma işlemi
uygulanan balıklarda bozulmaya sebep olan enzimler aktif hale geçemediği için bozulma
yavaşlamış olur. Böylece daha uzun süre saklanır. Şoklanmış balık hemen yenilmeyen
taze balığa göre daha sağlıklıdır.

Fabrikasyon sistemde şoklanmış
balıkta çözdürürken oluşabilecek vitamin kaybını önlemek için çözdürme yöntemi
olarak tezgah üzeri, oda sıcaklığına erişene dek buzdolabı, soğuk su ya da
mikrodalga tercih edilmelidir.

Ayrıca bu tarz yiyecekleri direkt
ateşle ya da kaynar suyla buluşturursak yani çözülmesini beklemeden işlem
yaparsak olası vitamin kaybı da minimum seviyede kalmış olur.  

Sağlıklı koşullarsa saklanan ve
pişirilen balık sağlıktır.

<span><a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.harikalarmutfagi.com.tr/makale/karadenizin-meshur-hamsili-pilavi">Karadeniz’in
meşhur hamsili pilavının tarifine</a> mutlaka göz atın.</span>

Pratik Bilgiler