Suflenin Akışkan Çikolatasına Aşık Olacaksınız

Akışkan çikolatası ile
kendinizden geçeceğiniz sufle, çikolatalı tatlılar içinde en kısa sürede hazır
olanı ve sunumuyla en dikkat çekeni. İçinde çikolata olan bir tatlı ne kadar sağlıklı
olur demeyin. 18 dakikada hazır olan, sağlıklı ve lezzetli bir sufle tarifi
için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Soufflé Fransızca’da kabarmış
demektir. Cafelerde sıcak çikolatalı sufle olarak ikram edilen tatlı aslında
bir kektir. Sufleden farkı yumurta beyazı kullanılmasıdır. Yumurta beyazı şekerle
çırpılarak kabartılır, bu karışım harca eklenerek hafif hafif karıştırılmaya
devam edilir. Vakit kaybetmeden sufle kalıplarına doldurularak pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz servis ederseniz kabarıklığı sönmemiş olur.

<b>Malzemeler:</b>

80 gram bitter
çikolata

1/4 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı
tereyağı

3 yemek kaşığı şeker

3 adet yumurta

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı un

Sufle kalıplarını
yağlamak için;

1 yemek kaşığı
tereyağı

1 yemek kaşığı un

Servis için;

1 yemek kaşığı pudra
şekeri

<b>Hazırlanışı:</b>

Tereyağını ve küp
şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, kısık ateşte eritelim. Eridikten sonra
ılıması için 2 dk bekletelim. Yumurtaları, şekeri kattıktan sonra mikser
yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Bu yumurta karışımına
eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyelim. En son elenmiş un, vanilya
ve tuzu katalım. Tüm karışımı bir spatula yardımıyla hızlıca karıştıralım.

Sufle kalıplarını tereyağı
ile yağlayalım. Üzerlerine un serpelim. Unun fazlasını silkerek alalım. Sufle
karışımını, kalıpların üzerinde iki parmak boşluk kalacak şekilde bölüştürelim.

Önceden ısıtılmış 200
derece fırında akışkan kıvamını kaybetmemesi için sufleleri, 8 dk kadar
pişirelim. Fırında çok tutmadan alalım. Oda sıcaklığında 1 dk kadar bekletip ters
çevirerek servis tabağına çıkartalım. Pudra şekeri ekleyip beklemeden servis yapalım.


<b>Şefin Önerisi:</b>

İçi yoğun ve ıslak
çikolatalı kalması için, fanlı fırında normal fırına göre daha kısa süre pişirmeyi
unutmayın. Vanilyayı, eritilmiş tereyağı ve bitter çikolata soğuduktan sonra
ekleyin. Unu kattıktan sonra mikser yerine tahta bir kaşık ile karıştırın.

Sufle kalıbı olarak ısıya
dayanıklı seramik kase, toprak güveç kabı veya alüminyum folyodan yapılmış
sufle kabı kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler