Sünger Gibi Fısır Fısır Pandispanya Yapmanın Sırları

Pandispanyanız ne
kadar güzel olursa pastanız o kadar lezzetli olur. Sizin için pamuk gibi pasta keki
tarifi hazırladık.

<b>22 cm’lik kelepçeli kalıp için malzemeler:</b>

3 çay bardağı tepeleme
un

5 adet yumurta

2 yemek kaşığı kaynar
su

1 tutam tuz

1 paket kabartma tozu

2.5 çay bardağı şeker

<b>Sünger pandispanya kekinin hazırlanışı:</b>

Yumurtaların sarısı
ile beyazını ayırın.

Beyazlarının içine bir
tutam tuz atıp köpük köpük, kar gibi olana kadar mikserle çırpın.

Ayrı bir kapta
sarılarının içine şekeri koyup çırpmaya başlayın, içine 2 yemek kaşığı sıcak
suyu katıp rengi iyice açılana kadar çırpın. Kaynar su şekerin daha rahat
erimesini sağlar.

Unu ve kabartma tozunu
eleyip içine yumurta sarıları ve beyazlarının olduğu iki karışımı ekleyin.
Mikserle yaklaşık 1-2 dakika çırpın.

Fırın tepsisini
tereyağı ile yağlayıp hafifçe unlayın, ardından silkeleyin. Kenarlarına da serpin
ki kekiniz kolay çıksın.

Karışımı tepsiye döküp
masaya 3-4 kez vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkarın ki düzgün kabarsın.

Tepsiyi soğuk fırına
atın. Kenarlarından kabarmaya başlayıncaya kadar 200 derecede, sonrasında ise
150 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklaşık 45-50 dakikada pişer.

Kürdan testi ile
piştiğinden emin olduktan sonra keki fırından çıkarın ve kenarını kürdan ile
sıyırıp temiz bir bezin üzerine ters çevirin.

Soğuduktan sonra kesin
ki dağılmasın.

Afiyet olsun

<b>Yumuşacık, şeklini koruyan, nemli bir
pandispanya için şefin önerisi:</b>

Sonra kullanmak için
iyice soğuduktan sonra güzelce sarıp buzluğa atın. Misafirlere hazırlık.

Kekiniz fırından
çıktıktan sonra sönüyorsa unu az olmuş demektir.

Yumurtalar soğukken
akı ve sarısı daha kolay ayrılır. Ancak yapmaya başlamadan önce oda ısısına
getirin ki oda ısısında daha rahat kabarır.

Çırpma kabı temiz,
yağdan arınmış, metal, cam veya porselen kap olmalıdır.

Kek kalıbınızın
tabanına fırın kağıdı kesin. Ancak kenarları yağlamayın. Kağıt çıkmasını
kolaylaştırır. Ancak kenarları yağlamadığınız zaman kek kenarlara tutunur ve
sönme riski azalır.

Pratik Bilgiler