Tane Tane Pilav Nasıl Yapılır?

Pilavın makbulü tane tane olanıdır. Tane tane pilav yapmak herkesin
yapabileceği bir şey değildir. Sizler için güzel bir pilav yapmanın püf noktalarını
araştırdık.

Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilmelidir.

Bol suda suyu berraklaşana kadar yıkanan pirinç nişastasından arınmış olur.


Tencereye önce zeytinyağı koyulmalı ve biraz kızdırılmalıdır.

Sonrasında pirinci eklenip tuzu serpilmeli ve pirinç tane tane olana kadar
kavrulmalıdır.

Kavurma işleminin bitimine yakın tereyağı eklenir. Amaç yağın yanmasını
önlemektir.

Tane tane pirinç pilavı için ölçü 2 su bardağı pirince 2 su bardağı sıcak
sudur. Pirinci tuzlu suda bekletmediyseniz ölçü 2 su bardağı pirince 3 su
bardağı sıcak su olur.

Pirince sıcak suyu kattıktan sonra sıkacağınız 1-2 damla limon suyu pirincin
daha parlak ve beyaz olmasını sağlar.

Pilav en kısık ateşte pişirilmelidir ve en az 20 dakika demlenmeye
bırakılmalıdır.

Pilavı pişirirken 2-3 kaşık süt koyarsanız lezzet ve kokusu güzelleşecektir.
Lezzetli bir pilavın diğer sırrı tereyağıdır. Ayrıca baldo pirincin pilavı
güzel olur. Seramik tencere veya granit tencerenin pilavı tam kıvamında pişer.

Şimdiden afiyet olsun

Pratik Bilgiler