Tatlıların Kraliçesi Trileçe Tarifi

Şu sıralar tatlıların kraliçesi
trileçe diyebiliriz. Balkanlardan mutfağımıza yerleşen trileçe tarifi hafif bir
tatlı olması ve şık sunumu sebebiyle yaz mevsiminde sıklıkla tüketebileceğiniz
bir tatlı.

Trileçe tatlısının olmazsa olmazı
malzemeleri süt, un, irmik, yumurta, krema ve şeker. Damak tadınıza göre karamel
veya frambuaz ile üzerini kaplayabilirsiniz.


Malzemeler:

10
yemek kaşığı un
2
paket vanilya
10
yemek kaşığı şeker
4
kutu süt kreması (uzun)
1.
5 litre süt
10
adet yumurta
2
paket kabartma tozu
1
paket süt tozu
1
kutu sıvı karamelli sos


Hazırlanışı:

Öncelikle yumurtaların sarısını ve
beyazını ayırın. Sonra mikserle yumurtanın beyazını krem kıvamına gelene kadar
çırpın. Krem haline gelince 10 yemek kaşığı şeker katıp yine krem kıvamına
gelene kadar çırpın. Sonra yumurtanın sarısını ve vanilyayı ekleyin. Yine
krem olana kadar çırpın. Hazırladığınız kremi karıştırarak yavaş yavaş 10 yemek
kaşığı unu ve kabartma tozunu koyun. Sonra iyice karıştırın.

Sonra tepsinizi yapışmaması için
margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımı bu tepsiye aktarın. 180 derece ısıtılmış
fırında 30 dakika pişirin. Keki piştiğinde soğumasını bekleyin.

Bu sırada şerbetini hazırlayabilirsiniz.
1. 5 litre süt ile 3 kaşık süt tozunu karıştırın. Keki tepsiden çıkartıp yaptığınız
tepsiye 4 kutu süt kreması dökün. Keki üzerine koyup iyice bastırın. Bir bıçak
veya kürdanı kekin her tarafına batırarak şerbeti iyice emmesini sağlayın.
Batırdıktan sonra kek için hazırladığınız şerbet ile yavaşça her tarafını
ıslatın. Karamelli sosu her tarafına sıkıp bir kaşıkla yavaşça etrafına yayın
ve kekinizi buzdolabında beklemeye bırakın.

Şefin
önerisi:
Trileçeyi 1 gün süreyle buzdolabında bekletirseniz tadını
artırmış olursunuz.


Afiyet Olsun 

Pratik Bilgiler