Tavuk Yemekleri Mide Yarasını Tetikler mi?

Mide ülseri mide zarında ve
dokusunda meydana gelen, tahriş olmaya açık iltihaplı yaralardır. Tavuk kanadı,
işlenmiş etler, fastfood ürünler ve sığır eti gibi doymuş yağ içeren gıdalar mide
ülserini tetikler. Sindirimi zor olan trans ve doymuş yağ içeren gıdalar sindirim
sisteminin gıdaları parçalarken daha fazla mide asidi salgılamasına neden olur.
Daha fazla yağ asidi de ülser yaraları için tahriş demektir.

Ülser rahatsızlığınız varsa lifli
gıdalar ve lahana, ıspanak, avokado, kuşkonmaz, çavdar unu gibi K vitamini
yönünden zengin gıdalar ile beslenmelisiniz. Ayrıca sarımsak, soğan, kereviz ve
elma gibi bol flavonoid kaynağı olan besinler tüketerek yaranın büyümesi
önlenebilir.

<span>Mide rahatsızlığınız varsa <a target="_blank" rel="nofollow" href="http://www.harikalarmutfagi.com.tr/arama?q=%C4%B1spanak&amp;kcal=&amp;time=">ıspanaklı
tariflerimize</a> göz atabilirsiniz.</span>

Pratik Bilgiler