Yaz Tatlısı Parfe Tarifi

Hazırlaması kolay,
lezzeti ile oldukça iddialı bir yaz tatlısıdır parfe. Dondurmaya göre daha
yoğun süt ve krema tadına sahiptir. Bu yoğun tat tercih edilme sebeplerinin
başında gelir.

Parfe, parfait olarak
yazılan soğuk bir Fransız tatlısıdır. Çikolata soslu, bisküvi kırıklı ve meyve
parçacıklı çeşitleri sizi heyecanlandırmaya yeter.

Parfeyi evde bulunan
her tür malzemeyle dilediğiniz şekilde zenginleştirebilirsiniz. Özellikle servis
yaparken üzerine gezdireceğiniz soslar tatlıya boyut atlatır.

Bu yazın en favori serinletici
lezzeti parfe tarifi:

Akşam yemeğinde 8 kişi
olacaksanız hem tat hem de porsiyon olarak size uygun bir tarif.

Malzemeler:

3 adet yumurta sarısı

1 su bardağı soğuk süt

3 adet yumurta beyazı

3/4 su bardağı toz
şeker

2 adet orta boy
rendelenmiş limon kabuğu

1 paket toz krem şanti

1/2 çay bardağı taze
sıkılmış limon suyu

Servis için:

3 yemek kaşığı toz Antep
fıstığı

2 yemek kaşığı toz
şeker

Üzeri için:

1 su bardağı ahududu

1/2 su bardağı ince
çekilmiş fındık içi

Hazırlanışı:

Yumurta sarılarını şeker
ile beraber beyaza çalan açık sarı bir renk alana kadar çırpın.

Yumurta beyazlarını ayrı
bir kapta mikser ile yüksek devirde katı bir köpük kıvamını alana kadar çırpın.

Yine ayrı bir kaseye toz
krem şanti karışımını soğuk süt ile beraber katı bir hal alana kadar
karıştırın.

Krem şanti karışımına taze
sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip hafifçe
karıştırın.

Şekerle birlikte
çırptığınız yumurta sarılarına katı bir kıvam alan krem şantiyi ekleyin.
Çırpılmış yumurta beyazlarını azar azar katıp sönmemeleri için bir spatula
yardımıyla alttan üste doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Bu aşamada mikser
kullanmayın.

Hazırladığınız parfe
karışımını büyük ya da küçük silikon kek kalıplarına paylaştırıp üzerlerini
streç filmle kaplayın ve derin dondurucuda iki saat bekletin.

Servis yaparken üzerine
serpmek için bir kapta şeker ve toz Antep fıstığını kavurun.

Derin dondurucuda kıvam
kazanan parfeleri servis yapmadan önce dolaptan çıkarın ve kısa bir süre de oda
ısısında bekletin.

Antep fıstıklı
karışımı servis tabaklarına paylaştırın. Parfeleri ters çevirerek kalıplarından
çıkarın.

İnce çekilmiş fındık
içi ve ahududu taneleri ile beraber bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun

<b>Şefin önerisi:</b>

Parfe tarifinde çiğ
yumurta kullanın. Karıştırma işlemlerini aynı mikserle yapacaksanız her
seferinde mikser uçlarını temizleyip kurulamaya dikkat edin.

Pratik Bilgiler