Yazın Serinletici İçeceği Karpuzlu Limonata

Yazın en sulu ve en
serinletici meyvesi karpuzdur. Karpuz sıcak havalarda peynirle beraber hafif
bir öğün olurken limon ile birleştiğinde harika bir yaz içeceğine dönüşür. Karpuzlu
limonata tarifini mutlaka sevdiklerinize ikram edin.

Yazın geldiğini hissettirecek
karpuzlu limonata tarifi:  

<b>Malzemeler:</b>

3 adet limon

1/2 adet orta boy
karpuz (dilimlenmiş, kabukları çıkartılmış)

3 yemek kaşığı şeker

1,5 su bardağı soğuk
su

<b>Hazırlanışı:</b>

Kabuğunu kesip
dilimlere ayırdığınız karpuzun çekirdeklerini temizleyin.

Limonların suyunu
sıkın ve limon kabuklarını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.

Temizlenmiş karpuzları,
limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, soğuk su ve şekeri blenderda
karıştırın.

Pratik karışımı bir
süzgeç yardımıyla süzerek posasını ayırın.

Karpuzlu limonatayı
soğuk servis edin.

<b>Şefin Önerisi:  </b>

Karpuzlu limonatayı
kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller verdiğiniz karpuzlar eşliğinde ve taze nane
yaprakları ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Pratik Bilgiler