Ispanaklı Açma Börek Tarifi

 Ispanaklı Açma Börek Tarifi

Arkadaşlarım bu böreği mutlaka denemelisiniz. Yufka gibi açılmadığı için çok daha rahat yaparsınız. Çıtır çıtır nefis bir börek. Ben ıspanaklısını yaptım. Siz kıymalı, peynirli, ıspanaklı peynirli, pırasalı yapabilirsiniz. Çay saati için yapılabileceği gibi, bir bardak ayran ile güzel bir yemek olur. Biz çok severek yedik. Denemek isterseniz buyrun tarifi.

Malzemeler:

  • Hamuru için
  • 4 Çorba kasesi un
  • Su
  • İçine Koymak İçin
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 4-5 soğan
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 750 Gr ıspanak
  • 1 Çay kaşığı kişniş
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Hamuru açarken katların arasına sürülecek
  • 1 Çorba kasesi zeytinyağı
  • Üzeri İçin
  • Susam
  • 1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

  1. Hamur yoğuracağınız kabın içine unu ve tuzu koyup ortasını açın. Suyunu ilave edin.
  2. Bu kez özellikle denemek için ılık su kullanmadım. Normal su kullandım.
  3. Çok daha güzel olduğunu söyleyebilirim.
  4. Çok sert olmayan, ele de yapışmayan bir hamur yoğrulur.
  5. Hamur ortadan kesilerek kontrol edilir.
  6. Yoğurma işlemi bittiğinde kesik ten hava kabarcıkları görünüyorsa hamurunuz güzel yoğrulmuş demektir.
  7. Üzerini örtün, bırakın bir yarım saat kadar dinlensin.
  8. O arada ıspanaklar küçük doğranır, tencereye koyulur, biraz kavrulur.
  9. Çok kavurmuyorum. Sadece biraz sönmesi yeterli. Suyunu bırakır aynı zamanda.
  10. Ayrı bir tavada soğanları kavurup, baharatlarını ilave edip en son da ıspanakları ekleyin.
  11. Suyunu iyice süzerek ve soğumaya bırakın.
  12. Hamur ikiye bölün. Her bir hamurdan 10 tane beze yapın, un ve merdane yardımı ile.
  13. Toplamda alt 10, üst 10 olmak üzere 20 beze hazırlamış oldunuz.
  14. Merdane yardımı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açın.
  15. Üzerini fırça yardımı ile yağlayın, bir servis tabağının üzerine koyun hepsini.
  16. Merak etmeyin yağladığınız için yapışmıyor.
  17. 10 bezeyi böyle açıp tepsinizi yağlayın.
  18. Boyuna göre yavaş yavaş elinizle kenarlarından çekiştirerek büyütün.
  19. Tepsiye yerleştirin. Üzerine ıspanaklı harcı her yerine gelecek şekilde dökün.
  20. Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde açıp tepsinin üzerine yerleştirin.
  21. Elinizle alt kenarı üste getirerek başparmağınızla kapatın. Ispanaklı harcın suyu akmasın diye.
  22. Bıçakla istediğiniz şekilde kesin. Fırça yardımı ile önce yağ, ardından yumurtanın sarısını sürün.
  23. 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
  24. Altı az piştiği için ben ısıyı düşürüp beş dakika kadar öyle pişirdim.
  25. Fırına atıp mutfağı terk etmeyin derim. Her fırının ısı ayarı farklı kontrollü pişirmekte fayda var.
  26. Nefis çıtır çıtır bir börek oldu. 8 Dilim çıktı.
  27. Hamurunuzdan artarsa hemen teflon tavada lahmacun hamuru gibi açıp pişirebilirsiniz.
  28. Ben yağ olarak çok güzel bir zeytinyağı kullandım.
  29. Siz isterseniz tereyağını eriterek katların arasına sürebilirsiniz.
  30. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Ispanaklı Açma Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    348 kcal
  • Toplam kalori:

    2,787 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • İsmet Doğan


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    8
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0