Meyveli Paluze Tarifi

 Meyveli Paluze Tarifi

Erzurum yöresine ait Aşure tadında çok hafif nefis bir unutulmuş bir tatlımız

Malzemeler:

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 4-5 kuru incir
  • 7-8 kuru kayısı
  • 2 kahve fincanı kuru üzüm
  • 1 kahve fincanı ceviz
  • 5-6 adet hurma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

  1. Kayısı ve incirleri önceden suya yatırıp birkaç saat yumuşatıyoruz.
  2. Yumuşadıktan sonra tavla zarı inceliğinde doğruyoruz.
  3. Tencereye şeker, su, nişasta ekleyip çırpıyoruz.
  4. İçine incir-kayısı-hurma-üzüm ve cevizi ilave edip
  5. pelteleşinceye kadar ağır ateşte kaynatıyoruz.
  6. Üzeri göz göz olunca alıp kaselere boşaltıp servise hazırlıyoruz.
  7. Üzerine süsleme için tarçın döküyoruz. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Meyveli Paluze Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    130 kcal
  • Toplam kalori:

    1,561 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877