Sürpriz Pasta Tarifi (Çikolata ve Antep Fıstıklı)

 Sürpriz Pasta Tarifi (Çikolata ve Antep Fıstıklı)

Lezzet Şöleni

Malzemeler:

  • PANDİSPANYASI (24 cm'lik kek kalıbı için)
  • 4 Adet oda sıcaklığında yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 3 Yemek kaşığı kaynamış sıcak su
  • 1 Paket hamur kabartma tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • İÇ MALZEMESİ
  • Dr Oetker Pasta kreması (Kakaolu)
  • Kremayı hazırlamak için 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım su bardağı antepfıstığı
  • DIŞ MALZEMESİ
  • 1 paket Kremşanti
  • Krem şanti hazırlamak için 1 su bardağı süt
  • 2 büyük paket bitter çikolata (çikolataların birini benmari usulu üzeri için eriteceğiz..
  • Diğerini rendeleyip kenarlarına kullanacağız.)

Hazırlanışı:

  1. Yumurtaların aklarını cam bir kaba alın.
  2. Mikser yardımıyla krem şanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
  3. İçine 2 kahve fincanı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarına 2 kahve şekeri, kaynar suyu koyun çırpın.
  5. Şeker eriyince yağı, yoğurdu ekleyin ve biraz çırpın.
  6. Un, kabartma tozu ve vaniyayı da ekledikten sonra çok kısa bir süre daha çırpın.
  7. Yumurtanın aklarını sarılarına ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırın.
  8. Yağlanmış kalıbınıza dökün, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin.
  9. Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
  10. Fırından alın.
  11. Soğumayınca kalıptan çıkarmayın. Kalıptan çıkınca pandispanyanızı 2-3 saat dinlendirin.
  12. Pasta kremasını kutunun üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.
  13. Pandispanyanızı dikkatlice ortadan ikiye ayırın.
  14. Ortasına pasta kremasını sürün. İçine damla çikolataları ve antep fıstıklarını serpin.
  15. Pastanın diğer yarısını kapatın.
  16. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın ve daha kıvamlı olması için biraz buzdolabında bekletin.
  17. Daha sonra pastanızı krem şantiyle kaplayın.
  18. Çikolatanın birini rendeleyip pasta kenarlarını kaplayın.
  19. Diğer çikolatayı ise benmari usulü eritip pastanın üst kısmına gezdirin.
  20. Üstünün süsü size kalmış. Ben biraz artan çikolata rendesinden koydum.
  21. Ortasına da 3 tane de vişne kondurdum. Pastanızı 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  22. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Sürpriz Pasta Tarifi (Çikolata ve Antep Fıstıklı)

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    292 kcal
  • Toplam kalori:

    3,510 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877