Acur Turşusu Tarifi

Acur Turşusu Tarifi

Acur Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 4 diş sarımsak (kabukları soyulmuş doğranmış)
  • 2 adet dilimlenmiş limon
  • 1 su bardağı sirke (250 ml)
  • 2 su bardağı su (500 ml)
  • 1 kg acur
  • 2 adet süs biberi (acı isteyenler için)
  • 8- 10 adet kişniş tohumu

Hazırlanışı:

  1. Bir tencereye su, sirke, tuz ve sarımsağı koyup kaynatalım. Karışımı ılımaya bırakalım. Acurları iyice yıkayıp süzerek kurutalım.
  2. Acurları kavanoza düzgünce dizelim. Kişniş tohumlarını da ilave edelim. İsteğe bağlı olarak iki adet süs biberini kavanoza koyalım.
  3. Tenceredeki sirkeli su karışımı ılıyınca kavanoza dökelim. Kavanozun kapağını sıkıca kapatalım.
  4. Serin bir yerde bir ay bekletelim.
  5. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Acur Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    16 kcal
  • Toplam kalori:

    246 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877