Adana Aşuresi Tarifi

Adana Aşuresi Tarifi

lezzet ve bereket birarada

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kilo çekirdeksiz kuru üzüm
  • 200 gram kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kilo toz şeker
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardagı fındık
  • 250 gram yer fıstığı
  • Yarım kilo dövme
  • Tarçın
  • 3 litre su

Hazırlanışı:

  1. Dövme nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
  2. Tencerenize 3 litre suyu alın, içine dövmeyi ekleyin, kaynamaya bırakın.
  3. İkinci malzeme kuru fasulyeyi ekleyin ve bir taşım kaynatın.
  4. Üçüncü malzeme nohutu ekleyin bir taşım daha kaynatın.Şekeri ekleyin.
  5. Kuru kayısı, üzüm, fıstık, fındığı ve tuzu ekleyin ve karıştırıp pişirmeye bırakın.
  6. Piştiğinde üzerine tarçın döküp servis edin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hatinin mutfağı - Adana Aşuresi Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    700 kcal
  • Toplam kalori:

    10,493 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877