Afili Kabak Tarifi

Afili Kabak Tarifi

Yaz yiyeceklerin hafif ve fresh olmalarını seviyorum. Üstelik sabahı akşamı yok bu yiyeceklerin. Her daim yeniyor, her an hazır bizi bekliyor. Görüntüleri de muhteşem bence. Sanki çook emek verilmiş, uzun dakikalarda hazırlanmış gibi. Aslında şipşak kolay yemekler diyorum. Malzemeler de basit, ucuz, her zaman bulunabilen cinsten. Biraz afili olsun dedim.(Afili=gösterişli, havalı, alımlı,fiyakalı ) Adını sevdim ben. Hatta afili yemekler serisi hazırlıkları yapıyor olabilrim, kimbilir belki afili yemekler kitabı olur, tv proğramı olur , olur mu olur ne dersiniz.

Malzemeler:

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 4 adet kabak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Kabaklarımızı mümkünse kabuklarını soymadan uzunlamasına, bir kabaktan 4 şerit çıkacak şekilde keselim.
  2. Üzerlerine tuz serpip fırçayla çok az yağ sürdükten sonra teflon tavada arkalı önlü olarak kızartalım.
  3. Dereotu ve közlenmiş biberlerimizi ince ince doğrayarak lor peynirli bir iç malzemesi elde edelim.
  4. Izgara edilmiş kabak şeritlerimizin arasına bu içten koyarak rulo şeklinde saralım.
  5. Dereotu ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  6. Bu kadar basit afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Afili Kabak Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    64 kcal
  • Toplam kalori:

    515 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Seren Güvensoy
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0