Ahtapotlu Nighiri Tarifi

Ahtapotlu Nighiri Tarifi

Ahtapotlu Nighiri Tarifi

Malzemeler:

  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 1 adet yaklaşık 1 kg ahtapot
  • 1 tatlı kaşığı wasabi
  • 1 tutam iri taneli tuz
  • 1 tutam yeşil çay
  • 1 yaprak nori yosunu
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu ,
  • Soya sosu

Hazırlanışı:

  1. Ahtapotun kafasını atalım, kollarını keselim. Kısmen derisini yüzelim.
  2. Bir tutam yeşil çayla birlikte tuzlu suda yarım saat pişirelim.
  3. Sonrasında tencereden çıkarıp soğumaya bırakalım.
  4. Kolların kalın kısmından en uzun şekilde eğimli dilimler keselim.
  5. Bıçağı sarsarak hareket ettirelim. Böylece soya sosunu iyice tutacak hafif dalgalı dilimler elde
  6. edelim. Ahtapotun eti sert olduğu için her bir dilimin kenarına çapraz kesikler atarak pirinç
  7. öbeğine daha iyi yapışmasını sağlarsınız.
  8. Hazırladığınız nighirilerin en fazla 1 cm genişliğinde nori yosunu şeridine saralım.
  9. Norinin iki ucunu bir pirinç tanesiyle yapıştıralım. Tabakları zencefil turşusu ve wasabi ile
  10. süsleyelim. Soya sosuyla servis edelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Ahtapotlu Nighiri Tarifi

Hazırlama süresi:

45 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    332 kcal
  • Toplam kalori:

    1,993 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877