Ak Çorba Tarifi

Ak Çorba Tarifi

Ak Çorba Tarifi

Malzemeler:

  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber , tuz
  • 4 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 500 gr yoğurt
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru tarhun

Hazırlanışı:

  1. Pirinci yıkayalım, 4 bardak su ve bir tatlı kaşığı tuz ile yaklaşık 30 dk orta ateşte pişirelim.
  2. Pirinç pişerken bir kaseye önce yumurta ile unu, sonra yoğurdu katıp iyice çırpalım.
  3. Karışımı iki kaşık suyla inceltip çorbayı pişireceğimiz tencereye boşaltalım. Karıştırarak
  4. hafif ateşte 15 dk pişirelim. Ateş kuvvetli olursa yoğurt kesilebilir. Bir elimizle yoğurdu
  5. karıştırırken diğer elimizle pirinci azar azar tencereye katalım. Çorba kaynamaya
  6. başlayıncaya kadar devamlı karıştıralım, yoğunlaşınca ateşi iyice kısalım. Yağı küçük bir
  7. tavada eritelim, tarhunu katıp çorbaya dökelim. bir iki karıştırıp ateşi söndürelim.
  8. Çorbayı servis kasesine boşaltalım. Taze çekilmiş karabiber ekleyelim. Eğer ak çorbanız
  9. biraz renklensin istiyorsanız karabiber kullanmayın ve yağın içine tarhunla birlikte bir tatlı
  10. kaşığı kırmızı pul biber koyun. .

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Ak Çorba Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    269 kcal
  • Toplam kalori:

    1,076 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877