Amber Reçeli Tarifi

Amber Reçeli Tarifi

Amber Reçeli Tarifi

Malzemeler:

  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 8 bardak su
  • 1.750 kg. toz şeker
  • 1 greyfurt

Hazırlanışı:

  1. Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın.
  2. Kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın.
  3. Bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın.
  4. Bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin. (ara sıra tahta kaşıkla karıştırın)
  5. 40-45 dakika pişirin (oluşan köpükleri kaşıkla alın).
  6. Sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın.
  7. Hafif ılıkken kavanoza boşaltın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Amber Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

110 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    401 kcal
  • Toplam kalori:

    7,219 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877