Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 200 gr. toz Antep fıstığı
  • 550 gr. süt
  • 240 gr. krema
  • 170 gr. şeker
  • 6 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:

  1. Süt ve kremayı bir tencereye alıp kaynatın.
  2. Yumurta sarılarını ve şekeri başka bir kapta beyazlaşana kadar mikserle çırpın.
  3. Sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma katıp çırpma teli ile karıştırın.
  4. Karışımı bir tencerede kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırın.
  5. Muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın ve Antep fıstığını ilave edin.
  6. Çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
  7. Elde ettiğiniz karışımı başka bir kaba alıp oda sıcaklığında soğutun.
  8. Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinasını çalıştırın.
  9. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün.
  10. 15-20 dakika kıvam kazanana kadar çalıştırın.
  11. Dondurmayı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    574 kcal
  • Toplam kalori:

    2,295 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877