Antep Fıstıklı Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Antep Fıstıklı Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Katkı maddesiz,yaz aksamları ve ramazan aksamlarının serinletici lezzeti:dondurma..

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı seker
  • 2 tatlı kasığı sahlep (hazır saleplerden değil,onu bulursanız bu durumda sekeri 1 su bardagı koyun)
  • 4su bardağı süt
  • 1 çorba kasıgı toz antep fıstık

Hazırlanışı:

  1. 4 su bardagı süte, sahlep ve şekeri ekleyin, iyice karıstırın ve ocaga alın.
  2. Bir taşım kaynatın. Ardından ocaktan alıp oda sıcaklıgında sogumasını bekleyin.
  3. Soguyan karısıma toz antep fıstığını ekleyin.
  4. Ardından cam bir kaba koyarak buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyarak donmasını sağlayın.
  5. Dondurmanız yüzeyden donmaya baslayacaktır.
  6. Hem buzlanmasını önlemek hem de lezzetli olmasını saglamak icin 45 dakikada bir cıkarıp cırpın.
  7. Kasıgınızın hareketlini savurarak yapın, bu donması icin önemli bir ayrıntıdır.
  8. Bu islemi 6-7 kez tekrarlayın. En sonunda dondurma karıstırılmayacak kıvam alır.
  9. Dondurmanız hazır demektir. Afiyet olsun;)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemek Sevinci - Antep Fıstıklı Ev Yapımı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    168 kcal
  • Toplam kalori:

    1,346 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877