Antep Fıstıklı Kuşgözü Tarifi

Antep Fıstıklı Kuşgözü Tarifi

Antep Fıstıklı Kuşgözü Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 250 gr tereyağı
  • 500 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 250 gr yarım ceviz içi
  • Şerbet için;
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
  2. Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dk dinlendirin. Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın.
  4. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın. Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç
  5. unu serperek 8-10 cm çapında açın. Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu
  6. hazırlayın. Her birini önce tabak büyüklüğünde sonra da tepsi büyüklüğünde ve baklava yufkası
  7. inceliğinde oklava ile tek tek açın. Bir yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip ikinci yufkayı
  8. üzerine kapatın. Üzerine bol fıstık serpip bir yufka kapatın ve tekrar tereyağı gezdirip ikinci
  9. yufkayı serin. Aynı işlemi tekrarlayarak 6 kat oluşturun. 2 parmak eninde şeritler halinde kesip
  10. sıkıca rulo yaparak yarısına kadar sarıp kesin. Kalan yarısını tekrar rulo yaparak sarın.
  11. Hazırladığınız her ruloyu dik olarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan eritilmiş
  12. tereyağını üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dk pişirin.
  13. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  14. Tepsiyi fırından alıp şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince ortalarına yarım ceviz
  15. yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Antep Fıstıklı Kuşgözü Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    651 kcal
  • Toplam kalori:

    11,719 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877