Antep Fıstıklı Şam Tatlısı Tarifi

Antep Fıstıklı Şam Tatlısı Tarifi

Nefis bir tatlı

Malzemeler:

  • 3 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Arası için 1 su bardağı Antep fıstığı
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 portakalın suyu

Hazırlanışı:

  1. 3 su bardağı şeker ve suyu bir tencereye alıp 10 dk kaynatın.
  2. 1 portakalın suyunu ekleyip 5 dk kaynatın, ılımaya bırakın.
  3. Irmik, şeker, yoğurt ve kabartma tozunu karıştırın.
  4. Yağladığınız yuvarlak borcama yarısını döküp fıstıkları serpin.
  5. Üzerine kalan hamuru döküp 180 derece fırında pişirin.
  6. Ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökün.
  7. 3-4 saat dinlendirin.
  8. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Antep Fıstıklı Şam Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    608 kcal
  • Toplam kalori:

    6,076 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877