Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Kişi başı:
  • Değirmen karabiber
  • 1 adet (150-180 gr arası) dana antrikot
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Kasaptan inceltilmemiş olarak aldığınız antrikotunuzu 1 saat kadar oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirin.
  2. Tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile önlü arkalı lezzetlendirin.
  3. İyice ısıttığınız döküm ızgara ya da tavada etin önce ilk yüzünü mühürleyin.
  4. İz vermek için eti ızgaraya koyup 1 dakika bekleyin, 1 dakika sonunda 40 derecelik bir açıyla yan çevirin ve 1 dakika daha bekleyin.
  5. Aynı işlemi diğer yüze de uygulayın.
  6. Önceden ısıttığınız 200 derece fırının tepsisine eti alın.
  7. Orta pişmiş isterseniz 5 dakika orta iyi pişmiş isterseniz 7 dakika pişirin.
  8. Pişen eti ahşap bir kesme tahtası üzerine alıp 1 dakika dinlendirin.
  9. Dinlenen eti ister bütün ister dilimleyerek servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Antrikot Nasıl Pişirilir?

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    1 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    384 kcal
  • Toplam kalori:

    384 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877