Arabaşı Tarifi

Arabaşı Tarifi

Arabaşı Tarifi

Malzemeler:

  • Bir bütün tavuk (hindi eti de çok lezzetli oluyor)
  • Tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 litre su
  • Limon ,karabiber,pul biber.
  • Tereyağı ve sıvı yağı
  • 8 çorba kaşığı unu tavada kavurun ,pembeleşsin,
  • 5 litre su
  • Domates ve biber salçası

Hazırlanışı:

  1. ÇORBASI İÇİN;
  2. Tencereye suyun 4/3 ünü ve tuz koyarak kaynatın.
  3. Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin. Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırarak ilave edin.
  4. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
  5. Yaklaşık bir parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  6. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.
  7. Çorbanın Yapılışı;
  8. Tencerede tavuğu kaynatın, etleri didikleyin.
  9. Geniş bir tencerede yağ, salçayı kavurun.
  10. Etin suyunu ekleyin ve kaynasın.
  11. Kavurduğunuz unu ekleyin kaynasın. Didiklediğiniz tavukları ekleyin.
  12. Hamurunuzu kesin.
  13. Çorbanızla hamurunuza servis sırasında pul biber, karabiber ve bol limonla servis edin.
  14. Afiyet Olsun........

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pastakasrı - Arabaşı Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    327 kcal
  • Toplam kalori:

    1,635 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

685
Yozgat'ıma özel bir tariftir. Senelerdir yaparım.Özellikle kışın yapılan arabaşı bizlerin olmazsa olmazlarıdır.
2014-01-23 14:16:50

 

Pastakasrı

Pastakasrı

Pasta üzerine blogum. İsmini oğlum koydu. Kasır ,Osmanlıca saray demek. Çok hoşuma gitti,anlamı. Pastasarayı.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    2Yorum
Favorilerine Ekleyenler
  • Tülin Kalkan


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0