Arabaşı Çorba Tarifi

Arabaşı Çorba Tarifi

Yozgat ilimize ve yöresine ait çok sevilerek içilen ve sonra tüm Türkiye'ye ait bir çorbamız.

Malzemeler:

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 20 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:

  1. Büyük bir tencereye tavuk etini alın.
  2. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin.
  3. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
  4. Bir tavada margarini eritip unu kavurun.
  5. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  6. Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
  7. Tavukları ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  8. Limon suyunu gezdirin. Nane ekip sıcak servis yapın.
  9. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Arabaşı Çorba Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    52 kcal
  • Toplam kalori:

    519 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Güloannemutfakta

Güloannemutfakta

Yüreğimden gelen,mutfağımda pişen,sofralarımızda yerini alan lezzetli yemeklerin paylaşım yeri.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Ceren SÜrek


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0