Armutlu Dondurma Tarifi

Armutlu Dondurma Tarifi

Armutlu Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı beyaz biber (havanda dövülmüş)
  • Baharatlar:
  • 1 su bardağı, kabuğu ile rendelenmiş kış armudu
  • 1 çorba kaşığı salep
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı krema
  • Üzerine serpmek için bir tutam tel safran
  • 1 adet yeşil limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencerede kaynatın. Kaynadığında ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Onlar da kaynadıktan sonra kremayı koyun. Bu sırada armudu da katın.
  2. Armudun kararmaması için hızlı bir şekilde kabukları ile rendeden geçirip hemen karışıma ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan aldıktan sonra baharatları katıp iyice karıştırın.
  3. Karışımı mikserle, buzluğa girecek bir soğukluk alana kadar karıştırın. Soğuduğu zaman, ince doğranmış lokumu da koyup iyice karıştırın. Buzluğu maksimum seviyeye getirin.
  4. Dondurmayı derin metal bir kabın içine alın ve buzluğa koyun. Saat başı (bu işlemi 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz) dondurmayı buzluktan çıkarın.
  5. Kaşıkla donmaya başlayan kenarları toparlayarak, mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.
  6. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Armutlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    387 kcal
  • Toplam kalori:

    1,549 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877