Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

arnavut ciğeri

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • Ppulbiber , tuz
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 500 gr ciğer

Hazırlanışı:

  1. Ciğerlerin eğer zarı duruyorsa buzlu su ekleyin.
  2. Bu işlem zarın daha çabuk sıyrılmasını sağlayacaktır. Zarını soyduktan sonra bol su ile yıkayın.
  3. Küp şeklinde doğrayın. Tuz, pul biber ve unu ekleyin.
  4. Ciğerlerin her yanını una bulayın.
  5. Sıvı yağı kızdırın. Çok kızarması gerekiyor.
  6. Ciğerlerin ununu eleyerek kızgın yağda kızartın. Birkaç dakika yüksek ateşte kızartın.
  7. Rengi değişmeye başlayınca içine 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. İşin püf noktası budur.
  8. Ciğerin ağır kokusunu alır. Daha hafif yapar ve de yerken asla kokmaz.
  9. Ocaktan alın. İsterseniz kızartma yağından 2 yemek kaşığı üzerine dökün ve sıcak servis yapın.
  10. Afiyet olsun…

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Secretpatisseria - Arnavut Ciğeri Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    392 kcal
  • Toplam kalori:

    2,349 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Secretpatisseria

Yemek el emegi tasarimlar

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • naile görgülü
  • İrem İkbal
  • Ceren SÜrek


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0