Arpacık Soğanlı Et Yahni Tarifi

Arpacık Soğanlı Et Yahni Tarifi

Arpacık Soğanlı Et Yahni Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket arpacık soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • Taze çekilmiş karabiber , tuz
  • Su ya da et suyu (etin üstünü geçecek kadar)

Hazırlanışı:

  1. Etin üstüne tuz ve karabiber serperek karıştırın.
  2. Derince bir tencerede sıvıyağı koyun. Eti üstüne ilave edin, orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  3. Suyunu çeken etlere soyduğunuz soğanları, tereyağını ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ya da et suyu ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  4. Etler yumuşayınca tekrar tadına bakın. Gerekirse bir miktar daha tuz ve karabiber ekleyerek 2-3 dakika daha kaynatın.
  5. Sıcak servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Arpacık Soğanlı Et Yahni Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    383 kcal
  • Toplam kalori:

    2,300 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877