Arslan Sütü Tarifi

Arslan Sütü Tarifi

Nevşehir yöresine ait lezzetli bir sütlü tatlı tarifi

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta (ben buğday nişastası kullandım)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı fındık (iri iri kıyılmış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:

  1. Tereyağı bir tavaya koyup erittikten sonra şehriyeyi ekleyip şehriye kahve rengi olana kadar
  2. ara sıra karıştırarak kavurun.
  3. Ben istediğim kıvama gelmesine yakın yanmaması için tavayı kenara alıp yine karıştırmaya
  4. devam ederek kendi sıcaklığında kavuruyorum çünkü ocaktan aldıktan sonrada pişmeye devam ediyor
  5. ve yanma riski olabiliyor.
  6. Tencereye önce sütü sonra toz şeker ve nişastayı ekleyip devamlı karıştırarak muhallebi yapın.
  7. Muhallebi hazır olunca içine kavurduğunuz fındık
  8. (ben lezzetin daha açığa çıkması için fındıklar bütün haldeyken biraz kavuruyorum), hindistan cevizi
  9. ve şehriyeyi ekleyip karıştırın.
  10. Karışımı isterseniz bir borcama isterseniz de benim yaptığım gibi cuplara koyarak iyice soğuduktan
  11. buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis edin

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ev Atolyesi - Arslan Sütü Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    605 kcal
  • Toplam kalori:

    3,629 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877